Τη δίκαιη συμβολή όλων στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ζητά ο ΥΠΕΘΑ
«Oι Έλληνες σοσιαλιστές έχουμε, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, τις ιδιαιτερότητές μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.
37
«Oι Έλληνες σοσιαλιστές έχουμε, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, τις ιδιαιτερότητές μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη για αποτελεσματική κοινωνική πολιτική και σταθερή οικονομική ανάπτυξη μέσα από τη συμβολή όλων των υπουργείων, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. «Και βέβαια, στο βαθμό που αυτή η συμβολή μοιράζεται δίκαια σε όλους, και η άμυνα θα έχει τη δική της συμμετοχή» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει το θέμα της μετατόπισης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις στην κάλυψη αυτών των αναγκών.
«Πάντως, η πολιτική σταθερή μας βούληση παραμένει: υλοποίηση των προγραμμάτων της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, παράλληλα με την υλοποίηση των προγραμμάτων της κοινωνικής πολιτικής» τόνισε στους δημοσιογράφους, λίγο μετά το τέλος της απογευματινής συνεδρίασης με θέμα την ευρωπαϊκή άμυνα, που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα μεταβολής των προγραμμάτων για το 2001 και ότι το ΚΥΣΕΑ θα εξετάσει τις δυνατότητες μετατόπισης προγραμμάτων από το 2001 και μετά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της μείωσης των αμυντικών δαπανών στην αμυντική αξιοπιστία της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ και ειδικότερα σε σχέση με τη δυνατότητά της να συμμετάσχει στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής άμυνας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι κατ αρχήν δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεδομένου ότι οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι υψηλότερες από αυτές των άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442