Καταγγελίες για άνιση κρατική μεταχείριση μεταναστών
Θεσσαλονίκη:Την πρακτική που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες, απαγορεύοντας να αναγράφονται τα μέλη των οικογενειών τους στην πράσινη κάρτα, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται παράλληλη ασφάλιση υγείας, κατήγγειλαν στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη, εκπρόσωποι από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το ΜΑΚ.ΙΝ.., την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και το "Στέκι Μεταναστών"
Θεσσαλονίκη: Την πρακτική που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες, απαγορεύοντας να αναγράφονται τα μέλη των οικογενειών τους στην πράσινη κάρτα, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται παράλληλη ασφάλιση υγείας, κατήγγειλαν στον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη, εκπρόσωποι από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το ΜΑΚ.ΙΝ.., την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και το “Στέκι Μεταναστών”.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν στον υπουργό ότι με την υπ΄ αριθμόν Β 103556/30-1-2001 εγκύκλιο του ΟΑΕΔ απαγορεύεται η αναγραφή στις πράσινες κάρτες προστατευόμενων μελών όπως, π.χ., της συζύγου ή των ανήλικων τέκνων, γεγονός το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε επίπεδο καθημερινότητας, υγείας, εκπαίδευσης σε χιλιάδες μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, ζήτησαν να συνεχιστεί η έκδοση πράσινων καρτών με τη διαδικασία που προϋπήρχε της εγκυκλίου, ώστε να αναγράφονται σε αυτές τα προστατευόμενα μέλη, ως μία ελάχιστη έννομη εξασφάλιση για τους μετανάστες, και πρόσθεσαν πως είναι διατεθειμένοι να απευθυνθούν στο Συνήγορο του Πολίτη.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.