Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα με αντικείμενο τη φωτογραφία Μητσοτάκη με Γερμανούς αξιωματικούς

Νέα κόντρα με αντικείμενο τη φωτογραφία Μητσοτάκη με Γερμανούς αξιωματικούς

Η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίστηκε τη Δευτέρα με νέο επεισόδιο, με αφορμή δηλώσεις της τελευταίας στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

71

Η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίστηκε τη Δευτέρα με νέο επεισόδιο, με αφορμή δηλώσεις της τελευταίας στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αφορμή για το νέο «γύρο» αντιπαράθεσης στάθηκε η δήλωση της κ. Μπακογιάννη σχετικά με την προ 16ετίας δημοσίευση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με δύο Γερμανούς αξιωματικούς κατά την περίοδο της Κατοχής και η συσχέτιση του περιεχομένου της με τους ισχυρισμούς του εκδότη Γιώργου Κουρή.


Όπως είχε πρόσφατα αναφερθεί στην εκπομπή του Mega «Γκρίζες ζώνες», πράκτορες της Στάζι ομολόγησαν ότι η περίφημη φωτογραφία, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκε στην Αυριανή, ήταν πλαστή και είχε κατασκευαστεί στη Βουλγαρία.


Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι για την πλαστή φωτογραφία ευθύνεται ο κ. Λαλιώτης. Αυτός ο ισχυρισμός προκάλεσε σήμερα την αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισήμανε ότι κάθε αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στο πρόσωπό του για τη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί «ένα χονδροειδές και αυταπόδεικτο ψέμα», «λάσπη» που δεν τον αγγίζει.


Η ανακοίνωση του κ. Λαλιώτη συνεχίζει: «Η υπόθεση της δράσης του κ. Μητσοτάκη στην Κατοχή δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά. Επίσης δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά τόσο η υπόθεση της φωτογραφίας όσο και οι ομολογίες των οιωνδήποτε πρακτόρων. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να λύσει τους λογαριασμούς του με την Ιστορία ο ίδιος, μόνος του, με πειστικότητα και τεκμηρίωση, χωρίς να μπλέκει άλλους.»


Παράλληλα, ο κ. Λαλιώτης αφήνει αιχμές εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Αυριανή Γιώργου Κουρή χαρακτηρίζοντάς τον «πάλαι ποτέ συνέταιρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».


«Στις διαχρονικές υποθέσεις και αντιθέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Κουρή δεν επιτρέπω πολιτικά και ηθικά ποτέ και σε κανέναν να αναμειγνύει το όνομά μου. Ας τα βρουν μόνοι τους» συμπληρώνει.


Απευθυνόμενος σε σκληρό ύφος προς τη βουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπογραμμίζει: «Ας πάψει η κ. Μπακογιάννη να υποκρίνεται το θύμα και να στάζει λάσπη στο όνομά μου. Ας σταματήσουν τόσο η ίδια όσο και ορισμένοι διατεταγμένοι δημοσιογράφοι της αυλής της να δημοσιεύουν διάφορες αθλιότητες εις βάρος μου. Δεν έχουν το πολιτικό και το ηθικό δικαίωμα, δεν έχουν το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα, δεν τους το επιτρέπω. Τέλος, ας γνωρίζει η κ. Μπακογιάννη ότι οι εργολάβοι της λάσπης, των συκοφαντιών, των πλαστών δημοσιευμάτων και της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με το βρόμικο 1989, ενδημούν στην παράταξή της και έχουν διαχρονική και εξαρτημένη σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.»


Στην εκπομπή «Ανατροπή», όμως, η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον υπουργό Περιβάλλοντος και για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Ο κ. Λαλιώτης απάντησε με νέα ανακοίνωση: «Η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται σε αδιέξοδο και πανικό, γι αυτό και καταφεύγει σε τόσο ξεπερασμένες ύβρεις και αθλιότητες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024