Στις 22 Μαρτίου το δώρο Πάσχα, το ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά
Ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που θα πληρωθούν μέσω των τραπεζών από τις 22 Μαρτίου. Ο λόγος είναι ότι πέραν της μηνιαίας σύνταξης ο λογαριασμός τους θα είναι «ενισχυμένος» με το δώρο του Πάσχα, το νέο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μαζί με τα αναδρομικά από την 1/1/2001.
61
Ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που θα πληρωθούν μέσω των τραπεζών από τις 22 Μαρτίου. Ο λόγος είναι ότι πέραν της μηνιαίας σύνταξης ο λογαριασμός τους θα είναι «ενισχυμένος» με το δώρο του Πάσχα, το νέο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μαζί με τα αναδρομικά από την 1/1/2001.
Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, η πληρωμή των δικαιούχων θα περιλαμβάνει την επαυξημένη σύνταξη Απριλίου, η οποία φέτος είναι κλιμακωτή:
- Για συντάξεις έως 120.000 δρχ. η αύξηση είναι 5,5%
- Για συντάξεις μεταξύ 120.001 – 300.000 δρχ. η αύξηση διαμορφώνεται στο 1,4%
- Για μεγαλύτερες των 300.000 δρχ. συντάξεις δεν προβλέπεται αύξηση
Παράλληλα, στις πληρωμές που θα γίνονται από τις 22 Μαρτίου θα περιλαμβάνονται και τα αναδρομικά των αυξήσεων των συντάξεων από 1/1/2001, το δώρο του Πάσχα και το επίδομα ΕΚΑΣ -μαζί με τα αναδρομικά του επιδόματος- για όσους δικαιούνται να το λάβουν.
Μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ θα λάβουν αυτόν το μήνα τη σύνταξή τους όσοι έχουν ανοίξει το σχετικό λογαριασμό στις τράπεζες της προτίμησής τους. Οι 72.065 συνταξιούχοι που δεν έχουν ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό θα εξυπηρετηθούν για αυτόν το μήνα από τα ΕΛΤΑ, ενώ η προθεσμία που τους έχει δοθεί προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες ρυθμίσεις λήγει στις 30 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442