
Νέα υπόθεση ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης
Έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος χαρακτηρίστηκε το αδίκημα που διέπραξαν δύο άτομα από το Σαν Ντιέγκο, όταν προκάλεσαν την κατάρρευση των διακομιστών μιας εταιρείας στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες διαφημιστικά e-mail.
39
Έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος χαρακτηρίστηκε το αδίκημα που διέπραξαν δύο άτομα από το Σαν Ντιέγκο, όταν προκάλεσαν την κατάρρευση των διακομιστών μιας εταιρείας στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες διαφημιστικά e-mail.
Πρόκειται για τους Μάικλ Περσάουντ και Φρανκ Κρητικός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών. Είναι η δεύτερη φορά που το αδίκημα χαρακτηρίζεται κακούργημα σε πολιτεία των ΗΠΑ· το Δεκέμβριο του 2000 ένας «spammer» στη Νέα Υόρκη είχε δηλώσει ένοχος για την αποστολή χιλιάδων μηνυμάτων είτε με πορνογραφικό περιεχόμενο είτε με μια… ευκαιρία για εύκολα κέρδη, τα οποία αποστέλλονταν με εικονική ταυτότητα αποστολέα.
Η σχετική νομοθεσία στην Καλιφόρνια προβλέπει ότι είναι νόμιμο να στέλνει κανείς διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα όταν στο θέμα του μηνύματος (subject) προηγείται ο χαρακτηρισμός ADV (διαφήμιση) και όταν ο αποστολέας δίνει στον παραλήπτη τη δυνατότητα να μη λαμβάνει στο μέλλον άλλα μηνύματα από τον ίδιο αποστολέα (unsubscribe).
Οι Περσάουντ και Κρητικός κατηγορούνται ότι εσκεμμένα χρησιμοποίησαν τους διακομιστές της εταιρείας λογισμικού Veritools για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, και τα μηνύματα με τα οποία απαντούσαν οι εξαγριωμένοι παραλήπτες μεγέθυναν το πρόβλημα για την εταιρεία. Η Γενική Εισαγγελία του Σαν Ντιέγκο κατόρθωσε να εντοπίσει τους δράστες από την εταιρεία φιλοξενίας δικτυακών τόπων στην οποία ήταν συνδρομητές. Συνελήφθησαν το Φεβρουάριο και η δίκη τους ορίστηκε για τον Απρίλιο, όπως αναφέρει το Yahoo! News.
Το φαινόμενο του λεγόμενου spam ή junk mail έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στο Διαδίκτυο προκαλώντας την αντίδραση χρηστών και εταιρειών που παρέχουν πρόσβαση (ISP). Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπιστώνεται νομικό κενό για την αντιμετώπισή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)





