Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Αυξημένο ρόλο στο κόμμα και στην κοινωνία υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ

Αυξημένο ρόλο στο κόμμα και στην κοινωνία υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ

Συμβόλαιο που θα κατοχυρώνει τη συμμετοχή των γυναικών με αυξημένο ρόλο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας τη Δευτέρα στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων».

25

Συμβόλαιο που θα κατοχυρώνει τη συμμετοχή των γυναικών με αυξημένο ρόλο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας τη Δευτέρα στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη σημερινή εποχή υπάρχει ανισορροπία στη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αλλά και στις δυνατότητες για καριέρα που έχουν σε σχέση με τους άνδρες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 52% του πληθυσμού της χώρας, μόνο κατά το 6% εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η πρώτη γυναίκα που έγινε υπουργός ανήκε στην κυβέρνηση της ΝΔ.


Έκανε λόγο για τις ανισότητες εις βάρος των γυναικών και τις χαμηλότερες αμοιβές που λαμβάνουν σε σχέση με τους άνδρες. Προσέθεσε δε ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες, καθώς -όπως είπε- το άνοιγμα της οικονομίας σε άλλα πεδία μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό μεταξύ των υποχρεώσεων της οικογένειας και των απαιτήσεων της καριέρας. Ανέφερε, μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δυνατότητες που διανοίγονται για εργασία από το σπίτι.


Όσον αφορά στο συμβόλαιο που υποσχέθηκε, υποστήριξε ότι θα προφυλάσσει τις γυναίκες από την εκμετάλλευση και θα τους δίνει νέες δυνατότητες για συμμετοχή στη Νέα Οικονομία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι στο συνέδριο του κόμματος θα θεσμοθετηθεί η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στα όργανα και προσέθεσε ότι «η παράταξη δεν είναι ξεχασιάρα και ξέρει να ευχαριστεί όλους εκείνους που βάζουν πλάτη και προσφέρουν αφιλοκερδώς».


Στη συνδιάσκεψη τοποθετήθηκε και η βουλευτής Β Αθηνών και γραμματέας γυναικών της ΝΔ, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η οποία έκανε γνωστό ότι θα διεξαχθεί και άλλο προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να επισημανθούν και να αναδειχθούν τα προβλήματα της σύγχρονης Ελληνίδας. «Θέλουμε να πάμε στο συνέδριό μας με ένα πακέτο προτάσεων, που θα απαντούν στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως θα αμβλύνουν το μέγα έλλειμμα της ισότητας που δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται» τόνισε η κ. Πετραλιά.


Τέλος, η βουλευτής Α Αθηνών Μαριέττα Γιαννάκου μίλησε για την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας χάρτης βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, στον οποίο θα μπορούν να κωδικοποιηθούν τα θέματα που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies