
Δικές της ταυτότητες να χορηγήσει η Εκκλησία
Πρόταση να κάνει η Εκκλησία απογραφή των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών και να χορηγήσει δικές της ταυτότητες θα εισηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
35
Πρόταση να κάνει η Εκκλησία απογραφή των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών και να χορηγήσει δικές της ταυτότητες θα εισηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Αυτό τόνισε ο ίδιος στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις νέες ταυτότητες και επισήμανε ότι μέχρι το Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων για διενέργεια δημοψηφίσματος που θα συγκεντρωθούν μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να του κλείσει την πόρτα.
Δεν γνώριζα…
Ο κ. Χριστόδουλος ρωτήθηκε για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι γίνονταν βασανιστήρια και ότι υπήρχε ΕΑΤ – ΕΣΑ.
Όπως αναφέρει, όλα αυτά ήλθαν στο φως μετά. «Δεν πειράζει· μπορεί να τα ήξερε ο τότε Αρχιεπίσκοπος. Αν τα ήξερε και σιώπησε έκανε άσχημα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμούς, εκ των υστέρων τα έμαθα» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Άλαν Όσμοντ: Πέθανε το γηραιότερο μέλος των αγαπημένων Osmonds
- Στενά Ορμούζ: Στον «πάγο» οι διελεύσεις – Κατάσχεση «Touska» και απάτες με crypto εντείνουν την κρίση
- Νιου Γιορκ Νικς – Ατλάντα Χοκς 106-107: Στο 1-1 η σειρά μετά από… θρίλερ (vids)
- Γάζα: Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ απευθύνεται σε εταιρεία του Ντουμπάι για την ανοικοδόμηση
- New York Times: Κανένα έθνος δεν γλιτώνει από αυτόν τον πόλεμο – Φόβοι για «φαινόμενο-ντόμινο»
- Βανδαλισμός σε Παιδική Χαρά στο Φραγκοπήγαδο
