
Ανέλαβε μερικώς την ευθύνη για το σκάνδαλο που συγκλονίζει την ΠΓΔΜ
Απρόβλεπτη εξέλιξη έλαβε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην ΠΓΔΜ μετά την ομιλία του Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι την Τετάρτη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τραϊκόφσκι, να απαλλάξει από κάθε ποινική ευθύνη τους υπαλλήλους της υπηρεσίας αντικατασκοπίας του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να καταθέσουν στο δικαστήριο, αποδεχόμενος το πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης.
34
Απρόβλεπτη εξέλιξη έλαβε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην ΠΓΔΜ μετά την ομιλία του Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι την Τετάρτη στη Βουλή. Ο
πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τραϊκόφσκι, να απαλλάξει από κάθε ποινική ευθύνη τους υπαλλήλους της υπηρεσίας αντικατασκοπίας του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να καταθέσουν στο δικαστήριο, αποδεχόμενος το πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης.
Επίσης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα των υποκλοπών από το 1993 μέχρι σήμερα και εξέφρασε την απορία: «Γιατί ακριβώς αυτήν τη στιγμή, που έχουμε τη διπλωματική συμπαράσταση των κρατών της Ευρώπης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βγάζει αυτά τα στοιχεία για τους ξένους διπλωμάτες;».
Ο αρχηγός της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, παρουσίασε χθες στη Βουλή νέα κασέτα με υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πρέσβεων της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, την οποία παρέδωσε ο ίδιος σήμερα στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ.
Για το θέμα αυτό ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι αναλαμβάνει μερικώς την ευθύνη και ότι θα πάρει τη συνολική ευθύνη, εφόσον όλα αυτά αποδειχθούν.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών, Νίκολα Ποπόφσκι, δήλωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παραίτηση της κυβέρνησης, η οποία παραβίασε τη δημοκρατία και διέπραξε ποινικές πράξεις, καθώς η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία θα είναι επιβλαβής για το κράτος».
Κατόπιν όλων αυτών, ο Τραϊκόφσκι συγκάλεσε για την Παρασκευή σύσκεψη των αρχηγών όλων των κομμάτων, στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και ο Τσερβενκόφσκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα Στενά του Ορμούζ, η άρνηση των ευρωπαίων να μπουν σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους και οι στόχοι των ΗΠΑ
- Padel: Η καλύτερη άσκηση για σώμα και μυαλό;
- Αρκάς: «Καλημέρα» στη «Νοσταλγία»
- Οικονομική κρίση στην ομοσπονδία Βελγίου, ανησυχία ενόψει μουντιάλ
- Άστατος ο καιρός την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
- Δύο «εξαφανισμένοι» πίνακες του Μονέ εδώ κι έναν αιώνα, βγαίνουν στο σφυρί
