«Είδα τον Πάσσαρη να πυροβολεί έχοντας τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες» τόνισε ο σωφρονιστικός υπάλληλος Ανδρέας Φυσέκης σε συμπληρωματική έγγραφη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είχε και προφορικά αναφέρει στους αστυνομικούς.
«Είδα τον Πάσσαρη να πυροβολεί έχοντας τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες» τόνισε ο σωφρονιστικός υπάλληλος Ανδρέας Φυσέκης σε συμπληρωματική έγγραφη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είχε και προφορικά αναφέρει στους αστυνομικούς.
Ο Ανδρέας Φυσέκης, που παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό, επανέλαβε ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει μπροστά όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, και γυρίζοντας, είδε τον Πάσσαρη να πυροβολεί με πιστόλι, μολονότι είχε τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες. Τόνισε, επίσης, ότι είδε και ένα ακόμη άτομο, πιθανότατα τον συνεργό του Πάσσαρη, που έβαζε ένα πιστόλι στο μπουφάν του, χωρίς όμως να πυροβολήσει.
Εν τω μεταξύ, από τις έρευνες, προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία σχετικά με τις ευθύνες των αρμοδίων για το μακελειό. Η διεύθυνση του Τμήματος Μεταγωγών είχε επισημάνει σε διάφορα έγγραφά της ότι ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης ήταν «άκρως επικίνδυνος για απόδραση», χωρίς όμως να έχει ενημερώσει τις προϊστάμενες υπηρεσίες, ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα κατά τη μεταγωγή του κακοποιού.
Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο αρχιφύλακας Δρακόπουλος δεν είχε όπλο κατά τη μεταφορά του επικίνδυνου κακοποιού, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε γνωστό ότι ο άτυχος αρχιφύλακας επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί σε τρεις μήνες και είχε παραδώσει το όπλο του στις 19 Ιανουαρίου, επειδή έφυγε με άδεια από την οποία επέστρεψε στις αρχές Φεβρουαρίου. Δεν παρέλαβε όμως ξανά το όπλο, καθώς έκανε κυρίως βάρδια στην εσωτερική φύλαξη του Μεταγωγών, όπου απαγορεύεται η οπλοφορία.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.