Κοινή στρατηγική πολιτική για το Κυπριακό διαπιστώνει ο Σπ.Κυπριανού
Την πεποίθηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα συμβάλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε την Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη, και Αιγαίου, Νίκο Σηφουνάκη, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.
53
Την πεποίθηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα συμβάλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε την Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη, και Αιγαίου, Νίκο Σηφουνάκη, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.
Η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού μπορεί να συνεχίζεται, χωρίς την ικανοποίηση οποιουδήποτε από τους όρους της τουρκικής πλευράς για τη συνέχιση του διαλόγου, επισήμανε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην υπάρξουν πολλές δυνατότητες για επίλυση του προβλήματος, αλλά, με τη συστηματική προσπάθεια για την ένταξη το ταχύτερο δυνατό, θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις για μια σωστή λύση».
Ο ίδιος τόνισε ότι «χρονικά δεν μπορεί κανείς να το τοποθετήσει, αλλά από πλευράς προοπτικής αυτό είναι που διαφαίνεται». Επίσης, υπογράμμισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν διακόπτει το διάλογο, «αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στη διεθνή κοινότητα την ουσία του κυπριακού προβλήματος: εισβολή, κατοχή, εθνικό ξεκαθάρισμα».
Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής παραδέχτηκε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων με το ελληνικό κλιμάκιο υπουργών για το ζήτημα, μολονότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι οι υπουργοί είναι ενήμεροι των ενστάσεων και των επιφυλάξεων που έχει διατυπώσει κατά το παρελθόν για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Πασχαλίδης έκανε λόγο για στοίχημα που έχει τεθεί για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε». Επίσης, σημείωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή στρατηγική και παρατήρησε ότι «η συμπαράταξη Ελλάδας και Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι ένας αγώνας συνεχής και σταθερός».
«Το τόξο της Κύπρου είναι σε προένταση, το βέλος έχει εκτοξευθεί με συγκεκριμένο στόχο και βρίσκεται κάπου στη μέση της πορείας» δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης. Ο ίδιος επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 2003 θα έχει ακουμπήσει το στόχο» και κατ επέκταση η πορεία της Κύπρου θα είναι ευοίωνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442