ΥΠΕΧΩΔΕ: Θετική η απόφαση της Ευρωβουλής για τα γενετικά τροποποιημένα
Αθήνα:"Η τροποποίηση της Οδηγίας 90/220, που αφορά την έρευνα, καλλιέργεια και αγορά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ), ήταν πολύ πιο προοδευτική και υπέρ του περιβάλλοντος σε σχέση με τη στάση της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος" δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.
Αθήνα: “Η τροποποίηση της Οδηγίας 90/220, που αφορά στην έρευνα, καλλιέργεια και αγορά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ), ήταν πολύ πιο προοδευτική και υπέρ του περιβάλλοντος σε σχέση με τη στάση της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος” δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.
Ο κ. Ευθυμιόπουλος επισημαίνει ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το πότε θα αρχίσει η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, αλλά σημειώνει: “Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη Οδηγία ούτε κλείνει ούτε ανοίγει το δρόμο για τους ΓΤΟ και προϊόντα, απλώς θεσπίζει τους κανόνες του παιχνιδιού”.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
- Ανασφάλιστα οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέταση των ενστάσεων – Πώς ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας στο World Cup, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο (vid)
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442