Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι υπόθεση όλων των κομμάτων, τόνισε ο «αθάνατος»
Με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο Ζ.Ρογκ δήλωσε ότι και στο παρελθόν είχε συνομιλήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι υπόθεση όλων των κομμάτων και των πολιτών.
Με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο Ζ.Ρογκ δήλωσε ότι και στο παρελθόν είχε συνομιλήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι υπόθεση όλων των κομμάτων και των πολιτών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των Αγώνων, ο κ. Ρογκ τόνισε ότι ήδη έγινε μια συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων το πρωί. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι τέτοια ζητήματα πάντα συζητιούνται, επιχειρώντας να αποσυνδέσει το θέμα της ασφάλειας από την τρομοκρατία.
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας, ο κ. Ρογκ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δώσει απάντηση και ότι θα τοποθετηθεί αύριο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει το θέμα με αίσθημα εθνικής ευθύνης και ότι ουσιαστικά παρείχε στήριξη στη Γ.Αγγελοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος την είχε προτείνει ως πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής.
Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους της διοργάνωσης, και έκανε λόγο για δείγματα ανευθυνότητας και προχειρότητας. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές παρεκκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα, σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων.
Τόνισε ότι η αδράνεια και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν άλλοθι για αδιαφανείς διαδικασίες. Προειδοποίησε ακόμη μια φορά ότι το κόμμα του δεν θα δεχτεί απευθείας αναθέσεις έργων και ότι, εάν υπάρξει συνεργασία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Τέλος, ο κ. Καραμανλής επανέφερε την πρότασή του για σύσταση εθνικού Ολυμπιακού Συμβουλίου.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.