Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τόνι Σαβέφσκι κρέμασε και τυπικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην ΑΕΚ

Ο Τόνι Σαβέφσκι κρέμασε και τυπικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην ΑΕΚ

Έτσι και αλλιώς θα γινόταν... Από τη στιγμή που ο Τόνι Σαβέφσκι ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ ήταν καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα έκλεινε και επίσημα την ποδοσφαιρική του καριέρα, έπειτα από περίπου 12 χρόνια προσφοράς στους «κιτρινόμαυρους». Και αυτό έγινε την Τετάρτη, οπότε ο ποδοσφαιριστής, που αγάπησαν όσο λίγους οι οπαδοί της Ένωσης, έλυσε το συμβόλαιό του ως ποδοσφαιριστής, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

75

Έτσι και αλλιώς θα γινόταν… Από τη στιγμή που ο Τόνι Σαβέφσκι ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ ήταν καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα έκλεινε και επίσημα την ποδοσφαιρική του καριέρα, έπειτα από περίπου 12 χρόνια προσφοράς στους «κιτρινόμαυρους». Και αυτό έγινε την Τετάρτη, οπότε ο ποδοσφαιριστής, που αγάπησαν όσο λίγους οι οπαδοί της Ένωσης, έλυσε το συμβόλαιό του ως ποδοσφαιριστής, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

«Τέλος εποχής σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΕΚ ΠΑΕ για τον ποδοσφαιριστή Τόνι Σαβέφσκι. Ο μεγάλος άσος, που επί δώδεκα συναπτά έτη τίμησε όσο λίγοι την κιτρινόμαυρη φανέλα, έλυσε το ποδοσφαιρικό του συμβόλαιο με την Ένωση, το οποίο έληγε κανονικά τον Ιούνιο του 2001, και μπήκε και επίσημα στο νέο μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του στη Νέα Φιλαδέλφεια ως προπονητής» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.


Ο Τόνι Σαβέφσκι μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το Δεκέμβριο του 1988 από τη Βαρντάρ Σκοπίων και για πρώτη φορά φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα στις 4 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς στην αναμέτρηση με τη Λάρισα που έληξε 1-0 για την ΑΕΚ. Το αγωνιστικό του φινάλε γράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2001 στο παιχνίδι της Ένωσης με την Ξάνθη, όπου οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν 2-0.


Ο προπονητής -πλέον- της ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 356 αγώνες του πρωταθλήματος όπου πέτυχε 52 γκολ, σε 82 αγώνες Κυπέλλου όπου σημείωσε επτά γκολ, ενώ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκές συμμετοχές, με 48 αγώνες στο ενεργητικό του και έχοντας πετύχει έξι τέρματα.


Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «ο Τόνι Σαβέφσκι αποτελεί με μεγάλη διαφορά τον κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ στην 77χρονη ιστορία της ομάδας. Ο Τόνι Σαβέφσκι θα αποτελεί για πάντα το μεγαλύτερο πρότυπο αγωνιστικής αξίας, συνέπειας, ήθους αλλά και προσφοράς στην ομάδα της ΑΕΚ. Αρχές που θα τον συνοδεύουν και στο νέο του ξεκίνημα ως προπονητή στην ομάδα (έκανε ντεμπούτο στον κιτρινόμαυρο πάγκο στη νίκη επί του Ηρακλή, την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο), την οποία εξακολουθεί να τιμά με την παρουσία του. Η πρόθεση της ΑΕΚ ΠΑΕ είναι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να κερδίζει από την παραμονή του Τόνι Σαβέφσκι στο δυναμικό της ομάδας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/5): Πού θα δούμε τον μικρό και τον μεγάλο τελικό τoυ Final Four 2024

Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024