Ανησυχία στα σχολεία από επικίνδυνο «διεγερτικό» παρασκεύασμα
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα ενός επικίνδυνου για την υγεία προϊόντος που κυκλοφορεί έξω από σχολεία της Αθήνας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασόπουλος, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των μαθητών.
28
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα ενός επικίνδυνου για την υγεία προϊόντος που κυκλοφορεί έξω από σχολεία της Αθήνας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασόπουλος, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των μαθητών.
Το προϊόν, το οποίο ονομάζεται Spanish Fly και υπόσχεται… ανεπανάληπτη ερωτική επιτυχία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία. Αυτό δεν εμπόδισε όσους το προωθούν να το διαφημίσουν με φυλλάδια έξω από σχολεία, προτρέποντάς τους μαθητές να ρίξουν κρυφά σταγόνες του παρασκευάσματος στο ποτό των κοριτσιών της παρέας τους.
Όπως έγινε γνωστό, το Spanish Fly περιέχει μία νεφροτοξική ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Συγκεκριμένα, περιέχει καθαριδίνη, η οποία περιέχεται σε εκχύλισμα ενός είδους σκαθαριού (lytta vesicatoria) γνωστoύ με το όνομα που φέρει το παρασκεύασμα.
Η εταιρεία, που διαφημίζει τα προϊόντα της και στο Διαδίκτυο, απασχολεί χρόνια τον ΕΟΦ, ο οποίος στο παρελθόν έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων, καθώς είχαν ως συστατικά παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.
Οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ, αμέσως μετά την καταγγελία, έσπευσαν να ζητήσουν το προϊόν από το κατάστημα για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους, διαπίστωσαν όμως ότι έχει εξαντληθεί…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442