Κοινή εκστρατεία για τα διατροφικά νοσήματα από φορείς των ΗΠΑ
Ουάσινγκτον: Εκστρατεία εκπαίδευσης των γιατρών αλλά και των πολιτών στις ΗΠΑ για τα νοσήματα που σχετίζονται με τη διατροφή ξεκίνησαν ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (ΑΜΑ), ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), το υπουργείο Γεωργίας (USDA) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (CDC).
Ουάσινγκτον: Εκστρατεία εκπαίδευσης των γιατρών αλλά και των πολιτών στις ΗΠΑ για τα νοσήματα που σχετίζονται με τη διατροφή ξεκίνησαν ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (ΑΜΑ), ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), το υπουργείο Γεωργίας (USDA) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (CDC).
Σε σχετική εκδήλωση πληροφόρησης, διανεμήθηκε σε 15.000 άτομα ενημερωτικό υλικό για τη διάγνωση και τη θεραπεία των διατροφικών νοσημάτων, τα οποία οφείλονται σε βακτήρια, ιούς και παράσιτα.
Όπως δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του ΑΜΑ, Δρ Έντουαρντ Χιλ, «οι γιατροί συχνά δεν συνδέουν τα συμπτώματα του εμετού και της διάρροιας με το κολοβακτηρίδιο Ε, το οποίο είναι θανατηφόρο».
Ο ίδιος τόνισε ότι, όταν αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1964, δεν είχε λάβει την παραμικρή πληροφόρηση σχετικά με τα διατροφικά νοσήματα που οφείλονται, μεταξύ άλλων, και σε κολοβακτηρίδια».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παραπάνω φορείς συνέστησαν στους γιατρούς να ελέγχουν τι έφαγε ο ασθενής που έχει υψηλό πυρετό, δυσκαμψία στον αυχένα, στομαχικές διαταραχές, ξηροστομία και αιμορραγική διάρροια. Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι οι πάσχοντες χρειάζεται να καταφεύγουν εκ νέου στο θεράποντα γιατρό, εάν τα συμπτώματα εξακολουθούν να τους ταλαιπωρούν για περισσότερες από τρεις ημέρες.
Οι αρμόδιοι φορείς ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διατροφικές ασθένειες, ενώ 300.000 περίπου νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
health.in.gr
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Νικήτα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα
- Το «Optansia & Guerrilla» έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Από τον Άιχμαν στους «νέους Nαζί»: Η συζήτηση για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ παίρνει νέα τροπή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442