71

Οι επιλογές της κυβέρνησης στην Αναθεώρηση του Συντάγματος αναδεικνύουν την κεντροδεξιά της σύγκλιση, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση την Τετάρτη.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για έλλειμμα καινοτομιών, υπογραμμίζοντας ότι «η αναθεώρηση επιχειρεί να διαχειριστεί νομικά πλευρές κάποιων προβλημάτων, δεν έχει ριζοσπαστικές κατευθύνσεις, δεν φέρνει τομές. Έχουμε κοπτική – ραπτική επιδιορθώσεων στο εργαστήρι μιας δικομματικής λογικής.»


Παράλληλα, επισήμανε ότι η συναίνεση των κομμάτων για τη διεύρυνση του ιδιωτικού τομέα εις βάρος του Δημοσίου ή για τον περιορισμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης «δεν μπορεί να ζητείται από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία», και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για απουσία ιδεολογικών χαρακτηριστικών στη διαδικασία της αναθεώρησης.


Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση στις πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες και στη διαφθορά στο δημόσιο βίο. «Χρειάζονται πρόσθετες ρυθμίσεις στο χώρο των ΜΜΕ, για να περιοριστούν τα φαινόμενα διαπλοκής που εξουθενώνουν την κοινωνία» συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν χρησιμοποιείται η συναίνεση για να αντιμετωπιστούν και ζητήματα, όπως «η διόγκωση των εξωθεσμικών κέντρων, η προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ