55

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος πρόκειται να έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στις 12:30 ο Κ.Στεφανόπουλος και ο Β.Κοστούνιτσα θα προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.


Στις 15:20 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη και μετά θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, συνοδεία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, και το δημαρχιακό μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Στις 17:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, και ακολούθως με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά. Πρώτα θα έχει επαφές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή, και θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το βράδυ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 23:30 θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι.


Εκτός από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, που θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις του Β.Κοστούνιτσα, θα εξεταστούν, επίσης, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας. Στο τραπέζι θα βρεθούν και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ