
Ειδικό τέλος καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται επί των εθνικών οδών
Ειδικό τέλος θα κληθούν να καταβάλουν όσες ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο ή στους παράδρομούς του, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, τα χρήματα θα εισπράττονται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) σε ανταπόδοση των έργων συντήρησης που εκτελούνται.
31
Ειδικό τέλος θα κληθούν να καταβάλουν όσες ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο ή στους παράδρομούς του, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, τα χρήματα θα εισπράττονται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) σε ανταπόδοση των έργων συντήρησης που εκτελούνται.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιέχεται στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΤΕΟ και, ασφαλώς, αφορά σε πολλές επιχειρήσεις, καθώς στον όρο «εθνικό δίκτυο» -το οποίο έχει μήκος 11.500χλμ.- περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες λεωφόροι της Αθήνας και της Αττικής, όπως είναι, για παράδειγμα, οι λεωφόροι Ποσειδώνος, Αλεξάνδρας και Κηφισίας.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη συγκροτήσει ειδική εννεαμελή επιτροπή τεκμηρίωσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το καθεστώς όλων των μεγάλων δρόμων και λεωφόρων. Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε στις 18 Δεκεμβρίου με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Νάσου Αλευρά. Βασικό αντικείμενο θα αποτελέσει η κατάρτιση Μητρώου Εθνικού Οδικού Δικτύου.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπει, επίσης, ότι το ΤΕΟ θα μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία με βασικό μέτοχο το Δημόσιο και με προοπτική να εισαχθεί, στη συνέχεια, στο χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα

