Οι «τρελές αγελάδες» κοστίζουν…
Τεράστιο είναι το κόστος που καλείται να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της νόσου των τρελών αγελάδων. «Μόνον η απαγόρευση των ζωικών αλεύρων θα κοστίσει 4,5 δισ. ευρώ (1.53 τρισ. δρχ.)» δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ.
37
Τεράστιο είναι το κόστος που καλείται να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της νόσου των τρελών αγελάδων. «Μόνον η απαγόρευση των ζωικών αλεύρων θα κοστίσει 4,5 δισ. ευρώ (1.53 τρισ. δρχ.)» δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ.
Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος μόνον του συνολικού κόστους των μέτρων για την καταπολέμηση της νόσου των τρελών αγελάδων, το οποίο είναι «τεράστιο» και δεν είναι ακόμη δυνατόν να αποτιμηθεί, υπογραμμίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.
Εξαιτίας των αντιρρήσεων πολλών χωρών που θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από τη νόσο των τρελών αγελάδων, όπως η Φινλανδία και η Ολλανδία, οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έλαβαν απόφαση να διακοπεί επί έξι μήνες η χρήση ζωικών αλεύρων στην εκτροφή των ζώων.
«Οφείλουμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στη φύση, στον αγροτικό τομέα και να κατευθύνουμε τη γεωργία προς το σεβασμό του φυσικού κύκλου. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τις αγελάδες σαρκοφάγες εκτρέφοντάς τις με ζωικά άλευρα» επισημαίνει ο Φραντς Φίσλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
- Betsson: To Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις και Σούπερ Προσφορά*
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442