Κανονικό ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα από Τετάρτη – Από 15 Ιανουαρίου πιθανώς οι εκπτώσεις
Επανέρχεται από την Τετάρτη το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου. Σήμερα, Τρίτη, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα και οι τράπεζες. Ανοιχτά θα είναι τα φαρμακεία, ενώ κανονικά λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια. Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, με πιθανότερη τη 15η Ιανουαρίου.
55
Επανέρχεται από την Τετάρτη το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου. Σήμερα, Τρίτη, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα και οι τράπεζες. Ανοιχτά θα είναι τα φαρμακεία, ενώ κανονικά λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια. Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, με πιθανότερη τη 15η Ιανουαρίου.
Το υπουργείο εκτιμά ότι, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις, τελικά μέσα στην εβδομάδα θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, για να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) έχει ζητήσει από την υφυπουργό Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, οι εκπτώσεις να πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 28 Φεβρουαρίου 2001. Όμως, μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου πιέζει να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, ώστε να αναθερμανθεί η αγορά, καθώς το καταναλωτικό ενδιαφέρον στη διάρκεια των εορτών ήταν υποτονικό.
Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προσβλέποντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον πληθωρισμό, δεν βλέπει με άσχημο μάτι την προοπτική έναρξης των εκπτώσεων μέσα στον Ιανουάριο.
Η ΕΣΕΕ, όμως, επισημαίνει ότι ο Ιανουάριος είναι το κέντρο της χειμερινής περιόδου και η αγορά είναι αδύνατον να διαθέσει το μεγαλύτερο τμήμα των εμπορευμάτων της κάτω του κόστους. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρόκειται για πλασματικές εκπτώσεις.
Για τους λόγους αυτούς, η ΕΣΕΕ, με επείγον αίτημά της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου, έχει ήδη ζητήσει συνάντηση μαζί του μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, προτού υπάρξει απόφαση για το χρόνο έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων. Παράλληλα, θα ζητηθεί να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των εποπτικών και ελεγκτικών κυβερνητικών οργάνων, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν κρούσματα κερδοσκοπίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442