Μία πλούσια χώρα με φτωχά παιδιά
Μπορεί η Νορβηγία να έχει τον τίτλο της πλούσιας χώρας, όπου η ευημερία υπερισχύει, δεν έχει όμως και τη χάρη, αφού, σύμφωνα με έρευνα του Ερυθρού Σταυρού, περισσότερα από 20.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
43
Μπορεί η Νορβηγία να έχει τον τίτλο της πλούσιας χώρας, όπου η ευημερία υπερισχύει, δεν έχει όμως και τη χάρη, αφού, σύμφωνα με έρευνα του Ερυθρού Σταυρού, περισσότερα από 20.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, που θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο, τα παιδιά αυτά προέρχονται από οικογένειες των οποίων τα εισοδήματα κατά την τελευταία δεκαετία ήταν πολύ χαμηλά. «Ο αριθμός αυτός είναι ανάρμοστος για το νορβηγικό κράτος πρόνοιας» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Σβεν Μολεκλέιφ.
Η εικόνα όμως της Νορβηγίας πλήττεται και από μία ακόμη έρευνα, αυτήν της Κεντρικής Υπηρεσίας Στατιστικής (SSB), η οποία εμφανίζει αυξημένα κατά πολύ τα νούμερα της παιδικής εγκληματικότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με την SSB, το 1999 τουλάχιστον 2.482 παιδιά -ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών- ενεπλάκησαν σε διάφορες παρανομίες. Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από εκείνον που παρουσίαζε αντίστοιχη έρευνα του 1995.
Όπως, μάλιστα, σημειώνει η εφημερίδα Dagsavisen, το 10% των παρανομιών αυτών θα επέσυρε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή, εάν δεν επρόκειτο για ανηλίκους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442