Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Αντίθετος και ο Γ.Πασχαλίδης με το ενδεχόμενο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ – Θετικές βλέπει τις εξελίξεις στην

Αντίθετος και ο Γ.Πασχαλίδης με το ενδεχόμενο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ – Θετικές βλέπει τις εξελίξεις στην

Αντίθετος με το ενδεχόμενο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους με στόχο την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος. Υψώνοντας το ποτήρι του, αιφνιδίασε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αφού οι ευχές και οι υπενθυμίσεις του δεν είχαν αποδέκτες αυτούς, αλλά πολιτικούς εντός και εκτός του κυβερνητικού χώρου.

34

Αντίθετος με το ενδεχόμενο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους με στόχο την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος. Υψώνοντας το ποτήρι του, αιφνιδίασε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αφού οι ευχές και οι υπενθυμίσεις του δεν είχαν αποδέκτες αυτούς, αλλά πολιτικούς εντός και εκτός του κυβερνητικού χώρου.

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε: «Το Σύνταγμα της χώρας περιγράφει την ταυτοπροσωπία προέδρου και πρωθυπουργού. (…) Όσοι βιάζονται να τοποθετούνται διαφορετικά, καλό είναι να διαβάσουν το Σύνταγμα», σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος πρέπει να ξέρει ότι είναι και εντολοδόχος πρωθυπουργός. «Αρα, όσοι σηκώσουν το χέρι τους στο συνέδριο του 2002, θα πρέπει να ξέρουν πως αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάτι περισσότερο από τη διοίκηση του κόμματος» συμπλήρωσε.


Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι «είμαστε παρόντες στις διεργασίες» και «η πρωτοβουλία ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό», για να επισημάνει ότι τα μέλη της ομάδας η οποία το 1996 στήριξε ως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σημίτη είναι ώριμα να προχωρήσουν και η ιστορία αυτή όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά επηρεάζει και τις εξελίξεις.


Όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και, φωτογραφίζοντας τον κ. Αβραμόπουλο, ανέφερε: «Κάθε πολίτης μπορεί να ιδρύσει ένα κόμμα, αρκεί βέβαια να κάνει κόμμα και να μη μείνει στο θέλω».


Επίσης, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό μιας ευρύτερης παράταξης που θα συσπειρώσει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις· πιστεύει ότι σοσιαλισμός και εκσυγχρονισμός είναι έννοιες συνδεδεμένες μεταξύ τους και ο ίδιος εργάζεται για την Κεντροαριστερά.


Τέλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διατήρησης του υπουργείου στο οποίο προΐσταται, σημειώνοντας ότι οι λόγοι που επέβαλλαν παλαιότερα τη λειτουργία του είναι εντελώς διαφορετικοί από τους λόγους που επιβάλλουν σήμερα τη διατήρησή του. Ως κυριότερο ανέφερε το νέο ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή, και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, ως έδρα του Συμφώνου Σταθερότητας, και ανακοίνωσε τη δημιουργία γραφείου μέσα στο 2001 στο υπουργείο που θα διαχειρίζεται το ποσό της βοήθειας των 180 δισ. δρχ. το οποίο προσφέρει η Ελλάδα για την ανασυγκρότηση των χωρών της Βαλκανικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies