30

Τη μεσολάβηση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για την άμεση απελευθέρωση του Πανίκου Τσιακούρμα, στον οποίο οι Τουρκοκύπριοι επέβαλαν τρίμηνη ποινή φυλάκισης, ζήτησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών της Κύπρου, Βάσος Λυσσαρίδης. Σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι η επιβολή ποινής στον Ελληνοκύπριο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το αδίστακτο πρόσωπο της Τουρκίας και του καθεστώτος του Ραούφ Ντενκτάς.

Το κίνημα των Κύπριων σοσιαλδημοκρατών κάλεσε την κυβέρνηση της Λευκωσίας να δραστηριοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να δοθεί τέλος στην παράνομη κράτηση του Ελληνοκύπριου εργολάβου. «Η απαγωγή και η ομηρία αθώων ανθρώπων χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ντενκτάς για να πετύχει τους ανήθικους και άνομους σκοπούς του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή του Πανίκου Τσιακούρμα στο έδαφος των βρετανικών βάσεων στις 12 Δεκεμβρίου προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, η οποία προέβη σε έντονα διαβήματα προς τις κατοχικές Αρχές για την άμεση απελευθέρωσή του.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ