«Καταστρέφουν» το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας οι μάνατζερ
Οι έρευνες για σκάνδαλα, οι δίκες και οι προσπάθειες για κάθαρση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ειδική επιτροπή έχει συσταθεί και σε συνεργασία με τις Αρχές και την κυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει την ευθύνη για να βρει την... άκρη και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές αποφάσεις που θα κάνουν ξανά στέρεα τα θεμέλια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.
Οι έρευνες για σκάνδαλα, οι δίκες και οι προσπάθειες για κάθαρση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ειδική επιτροπή έχει συσταθεί και σε συνεργασία με τις Αρχές και την κυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει την ευθύνη για να βρει την… άκρη και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές αποφάσεις που θα κάνουν ξανά στέρεα τα θεμέλια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.
Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι μάνατζερ των ποδοσφαιριστών και, όπως ισχυρίστηκε ο Εδουάρδο Κάμπος, μέλος του βραζιλιάνικου κογκρέσου και της επιτροπής για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, σε αυτούς ανήκει μεγάλο μέρος της ευθύνης, αφού φέρονται με απληστία και δεν διστάζουν να πουν ψέματα ή να προχωρήσουν σε παρανομίες, προκειμένου να βάλουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους.
Ο Κάμπος παρουσίασε στη συνεδρίαση της επιτροπής ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, τον Φάμπιο Φαρίας, ο οποίος διηγήθηκε τη δική του περιπέτεια και πώς ένας μάνατζερ κατέστρεψε ουσιαστικά την καριέρα του. Ο Φαρίας θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και πείστηκε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ωστόσο, μετά την περιήγησή του σε διάφορες χώρες και ομάδες, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε και ο μάνατζέρ του τον παράτησε στο Βέλγιο. Κάπου εκεί ήταν που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της περιπέτειάς του.
Ο 16χρονος Φάμπιο Φαρίας έμεινε για κάποιο διάστημα στους δρόμους, αφού δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό. Ύστερα από κάποιες ημέρες, μία βραζιλιάνικη οικογένεια που ζούσε στο Βέλγιο ανάλαβε να τον βοηθήσει, να βρει και να ειδοποιήσει την οικογένειά του και τις Αρχές.
Ο βουλευτής Εδουάρδο Κάμπος ήταν τελικά αυτός που έκανε το ταξίδι στις Βρυξέλλες για να φέρει το νεαρό Φαρίας πίσω στην οικογένειά του. «Οι πραγματικοί απατεώνες είναι οι μάνατζερ. Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά μας από αυτήν τη μάστιγα. Ο Φάμπιο είναι απλά ένα παράδειγμα. Πολλά είναι τα παιδιά, που σαν να είναι εμπορεύματα, μεταφέρονται σε διάφορες χώρες και, εάν δεν βρεθεί αγοραστής, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους» υποστήριξε ο Κάμπος στη συνεδρίαση της επιτροπής, ζητώντας την άμεση λήψη δραστικών μέτρων.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Αλντο Ρεμπέλο, δήλωσε σοκαρισμένος από την περιπέτεια του 16χρονου Φαρίας και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σχετική παρέμβαση προς την κυβέρνηση για τη λήψη κάποιων μέτρων. «Το παράδειγμα του Φαρίας απέδειξε για μία ακόμη φορά τη διαφθορά που έχει μολύνει το ποδόσφαιρό μας. Η επιτροπή αυτή είναι αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο» τόνισε ο Ρεμπέλο.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.