Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Κυρίαρχος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 3-0 στην Ξάνθη για την Εθνική κατηγορία

Κυρίαρχος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 3-0 στην Ξάνθη για την Εθνική κατηγορία

Μπορεί τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ακόμη μία χρονιά να μην ήταν τα επιθυμητά για τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο στις εγχώριες διοργανώσεις οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι βρίσκονται μία κλάση παραπάνω. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Εθνικής κατηγορίας πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα στην Ξάνθη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 3-0, αν και την παράσταση έκλεψαν οι βοηθοί διαιτητές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

57

Μπορεί τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ακόμη μία χρονιά να μην ήταν τα επιθυμητά για τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο στις εγχώριες διοργανώσεις οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι βρίσκονται μία κλάση παραπάνω. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Εθνικής κατηγορίας πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα στην Ξάνθη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 3-0, αν και την παράσταση έκλεψαν οι βοηθοί διαιτητές.

Στη φάση με την οποία η ομάδα του Τάκη Λεμονή άνοιξε το σκορ στο 25, η μπαλιά του Ζε Ελίας βρήκε τον Γεωργάτο σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, το οποίο δεν υπέδειξε ο κ. Κουρκούνας, ενώ, πριν σεντράρει ο διεθνής αριστερός μπακ χαφ, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ, παράβαση που πάλι δεν υποδείχθηκε από το βοηθό διαιτητή. Πάντως, να σημειωθεί ότι η σέντρα του Γεωργάτου ήταν ακριβείας, βρήκε τον Οφορίκουε στο σημείο του πέναλτι και ο Γκανέζος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 0-1.


Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια για το θάνατο του Ανδρέα Μουράτη, ήταν σαφώς καλύτεροι από τους γηπεδούχους και σημείωσαν την έκτη τους νίκη τα έξι τελευταία χρόνια.


Το παιχνίδι δεν τυγχάνει κριτικής, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού έκαναν την καλύτερή τους ενέργεια και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 71, όταν ο Γιαννότσκο ξέφυγε από τον Αμανατίδη και σέντραρε παράλληλα στη μικρή περιοχή του Ελευθερόπουλου, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος παίκτης της Ξάνθης εκεί για να μειώσει σε 2-1.


Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ μεγάλη ημέρα τον Ζε Ελίας, ενώ θαυμάσια απόδοση έπιασαν και οι Γεωργάτος και Τζόρτζεβιτς δημιουργώντας πολλά ρήγματα στη δεξιά πλευρά των γηπεδούχων.


Πριν σημειωθεί το 0-1, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαρία να σκοράρουν και πάλι στο 20, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ζε Ελίας έφυγε λίγο άουτ. Εννέα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ, ο Νινιάδης είχε απευθείας χτύπημα φάουλ στο δεξί δοκάρι του Μπούτσεκ.


Στην επανάληψη οι δύο «ερυθρόλευκοι» «καραφλοί» Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος συνδυάστηκαν θαυμάσια στο 54, ο Σέρβος βγήκε απέναντι από τον Μπούτσεκ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα όμως, ο Τζόρτζεβιτς δεν αστόχησε και σημείωσε το 0-2.


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 76, όταν Ζε Ελίας και Πατσατζόγλου συνδυάστηκαν άψογα, ο πρώην Ξανθιώτης διεθνής σέντραρε και ο Αλβες από κοντά έγραψε το 0-3.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Ζωγραφάκης, Γελαδάρης (46 Τουρσουνίδης), Δημητριάδης, Ντιόπ, Ζαπρόπουλος, Κεχαγιάς, Πουρσαϊτίδης, Γιαννότσκο, Νικολάου, Ζουμπούλης (61 Χαντούρης).


Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Πατσατζόγλου (79 Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Κωστούλας, Νινιάδης (65 Πουρσανίδης), Αλεξανδρής, Οφορίκουε (65 Αλβες).


Η βαθμολογία της Εθνικής κατηγορίας


(σε δέκα αγώνες)


Ολυμπιακός 26


Παναθηναϊκός 22


ΑΕΚ 20


Ιωνικός 18


Ηρακλής 17


Εθνικός Αστέρας 17


ΠΑΟΚ 16


Ξάνθη 15


Αρης 14


Πανιώνιος 11


Παναχαϊκή 9


ΠΑΣ Γιάννινα 9


Αθηναϊκός 7


Πανηλειακός 7


Καλαμάτα 6


ΟΦΗ 5

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies