Νέα ουσία για την επιβράδυνση της νόσου Αλτσχάιμερ
Λονδίνο: Η φαρμακοβιομηχανία Shire Pharmaceutical εφηύρε μια νέα θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία επιβραδύνει την εξέλιξη της εκφυλιστικής εγκεφαλοπάθειας.
Λονδίνο: Η φαρμακοβιομηχανία Shire Pharmaceutical εφηύρε μια νέα θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία επιβραδύνει την εξέλιξη της εκφυλιστικής εγκεφαλοπάθειας.
Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές εξέτασαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ουσίας ζελανταμίνη. Τα πορίσματα ήταν ενθαρρυντικά και οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η νέα θεραπεία για την ασθένεια που πλήττει 20 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο είναι αποτελεσματική.
“Η μελέτη μας έδειξε ότι η ζελανταμίνη βελτιώνει τη γενική λειτουργία σε ασθενείς με ήπιας ή μέτριας βαρύτητας Αλτσχάιμερ” είπε ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Γκόρντον Γουίλκοκ.
Αυτά τα θεραπευτικά αποτελέσματα επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινή ζωή των ασθενών, υποστήριξε ο καθηγητής στη μελέτη του, η οποία δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.