Την ενοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Μακεδονία ζητά ο εισαγγελέας
Την ενοχή των κατηγορούμενων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Μακεδονία, Ιωάννη Γιαννακόπουλου και Σταύρου Αδαμάντιου, για την αεροπορική τραγωδία του ουκρανικού αεροσκάφους Yakovlev στα Πιέρια Όρη, το Δεκέμβριο 1997, πρότεινε την Τετάρτη ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Αργύρης Δημόπουλος.
25
Την ενοχή των κατηγορούμενων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Μακεδονία, Ιωάννη Γιαννακόπουλου και Σταύρου Αδαμάντιου, για την αεροπορική τραγωδία του ουκρανικού αεροσκάφους Yakovlev στα Πιέρια Όρη, το Δεκέμβριο 1997, πρότεινε την Τετάρτη ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Αργύρης Δημόπουλος.
Οι δύο ελεγκτές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή και της διατάραξης της ασφάλειας αεροσκαφών, καθώς το μοιραίο βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου ήταν σε υπηρεσία στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα αποτελέσει την τελευταία πράξη ενός δικαστικού δράματος που διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες.
Στη δίκη κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων συγγενείς των θυμάτων, πιλότοι, εμπειρογνώμονες, αεροελεγκτές και άλλοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442