25

Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.

Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Συνόδου, μητροπολίτης Καρθαγένης, τόνισε ότι η απόφαση θα συμβάλει στην ενότητα της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ ο αθωωθείς μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, σε σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και τα μέλη της συνόδου για την απόφασή τους, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να δεχτούν την απόφαση χωρίς καμία εκδήλωση.


Νωρίτερα, οι κατήγοροι του Αθανάσιου, Χρίστος Στάγκος, Λευτέρης Ψύλλος, Γιάννης Μεγαριώτης, και ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης, που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Συνόδου, είχαν παραπονεθεί ότι δεν τους επετράπη να μιλήσουν παρά μόνο μερικά λεπτά ο καθένας.


Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι «στημένα» για να αθωωθεί ο Αθανάσιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο