Η μη αναγραφή του ΧΟ είναι θέμα τήρησης των κανόνων του κράτους
Η μη αναγραφή των αρχικών ΧΟ δίπλα στην υπογραφή, στις νέες ταυτότητες, είναι θέμα τήρησης των κανόνων του κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία τα συγκεκριμένα αρχικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτά.
Η μη αναγραφή των αρχικών ΧΟ δίπλα στην υπογραφή, στις νέες ταυτότητες, είναι θέμα τήρησης των κανόνων του κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία τα συγκεκριμένα αρχικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτά.
Ο Δ.Ρέππας ανέφερε ότι πρόκειται για μία απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία επαναλαμβάνει την παλαιότερη σχετική εγκύκλιο. Στη συνέχεια, άφησε να εννοηθεί ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων αρχικών δίπλα από την υπογραφή συνιστά καταστρατήγηση του τρόπου με τον οποίο υπογράφουμε και δημιουργεί προβλήματα στις δοσοληψίες μας με το Δημόσιο.
Αντίδραση της ΝΔ
«Πρωτοφανές γεγονός ή γκάφα» χαρακτήρισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, την εγκύκλιο της κυβέρνησης για την απαγόρευση της προσθήκης των αρχικών ΧΟ στις αστυνομικές ταυτότητες. Ο Θ.Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι «η χώρα γνωρίζει τη λογοκρισία της υπογραφής» και έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης και απόπειρα διχασμού του λαού. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε αιχμές κατά της επιτροπής Δαφέρμου, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πώς έχει συσταθεί».
Γονείς καταγγέλλουν θεολόγο σχολείου της Θεσσαλονίκης
Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των μαθητών και των γονέων του Ενιαίου Λυκείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες ο καθηγητής Θεολογίας του σχολείου, Κώστας Κουμενίδης, προσκόμισε σε μαθητές του έντυπα της Εκκλησίας για το άτυπο δημοψήφισμα της Εκκλησίας, διέταξε την Τρίτη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Πάσχος.
Οι καταγγελίες των γονέων έγιναν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, από τους οποίους ενημερώθηκε και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Πάσχος χαρακτήρισε την ενέργεια του Κ.Κουμενίδη «μη πρέπουσα», «άστοχη» και «αδέξια», η οποία, όπως είπε, «δημιουργεί ένα ευρύτερο θέμα, και για το λόγο αυτό η έρευνα της Διεύθυνσης θα γίνει σε βάθος, ώστε να υπάρξει κάθαρση, αν προκύψουν ευθύνες».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν περιέλθει σε γνώση των αρμοδίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο καθηγητής ρωτήθηκε από μαθητές του εάν πρέπει να υπογράψουν. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «σαν καλοί Χριστιανοί πρέπει να υπογράψετε».
Όταν, μάλιστα, ορισμένοι του είπαν ότι έχουν έτοιμες και υπογεγραμμένες τις δηλώσεις τους, αυτός προσφέρθηκε να τους εφοδιάσει με επίσημα έντυπα της Ιεραρχίας, κάτι που έκανε, προκαλώντας τις αντιδράσεις μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Σύμφωνα με τον Β.Πάσχο, ο Κ.Κουμενίδης ίσως δεν καταλαβαίνει ότι οι ενέργειές του είναι έξω από τις διδακτικές υποχρεώσεις του και έξω από την πρέπουσα συμπεριφορά του προς μαθητές, άτομα δηλαδή ευαίσθητης ηλικίας.
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442