Παράλληλα, ο Γ.Ανωμερίτης διευκρίνισε πως πρώτη η Ελλάδα προέβη σε δεσμεύσεις και εντατικούς ελέγχους κρεάτων, μετά την αποκάλυψη ότι διατέθηκε κρέας στην αγορά από βοοειδή της Γαλλίας τα οποία προσβλήθηκαν από την ασθένεια BSE.


Αντίθετα, η Ισπανία, η οποία συνορεύει με τη Γαλλία, δεν έλαβε μέτρα για το κρέας, αλλά μόνο για την εισαγωγή ζώντων ζώων αναπαραγωγής, εμβρύων και ωαρίων.


Επίσης, τόνισε ότι τα όποια επιπλέον μέτρα ενδέχεται να ληφθούν θα αποφασιστούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μόνιμη Επιτροπή Κτηνιατρικής, η οποία θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα.


«Μονομερή μέτρα ισοδυναμούν με εμπορικό ενδοκοινοτικό πόλεμο και δεν οδηγούν σε τίποτα άλλο παρά στην ακύρωση κοινών πολιτικών» κατέληξε ο υπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ

health.in.gr