Το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας «άγγιξε» ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος με επιστολή του προς την Ιεραρχία. Με το έγγραφο αυτό ο μητροπολίτης ζητά κάθε μονή και μητρόπολη να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται μόνη την περιουσίας της. Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε με δημοσίευμά της την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα Χομεϊνί».
Το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας «άγγιξε» ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος με επιστολή του προς την Ιεραρχία. Με το έγγραφο αυτό ο μητροπολίτης ζητά κάθε μονή και μητρόπολη να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται μόνη την περιουσίας της. Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε με δημοσίευμά της την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα Χομεϊνί».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εξουσία την Τετάρτη, στην επιστολή αναφέρονται και τα εξής: «Όσες εκτάσεις υπάρχουν διάσπαρτες και θεωρούνται τμήματα της ρευστοποιητέας περιουσίας, ενώ στην πραγματικότητα ανήκουν στις ιερές μονές από τις οποίες προέρχονται και που έχουν την υψηλή κυριότητα, πρέπει να δηλωθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τις μονές και όχι από την εκκλησιαστική υπηρεσία οικονομικών της Εκκλησίας. Δηλώνω ευλαβώς ότι αυτό θα γίνει στη Μητρόπολη Ζακύνθου.»
O μητροπολίτης Ζακύνθου τονίζει μάλιστα ότι υπάρχουν περιπτώσεις μητροπόλεων (όπως η Δημητριάδος, Πρεβέζης και Θεσσαλονίκης) που διαχειρίζονται την περιουσία τους χωρίς την παρέμβαση της εκκλησιαστικής υπηρεσίας οικονομικών της Εκκλησίας.
O ίδιος καταλογίζει ευθύνες στον Οργανισμό Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ο οποίος δεν υφίσταται πλέον), επειδή, όπως υποστηρίζει, για εβδομήντα χρόνια δεν προέβη σε πλήρη καταγραφή της περιουσίας της Εκκλησίας.
Επίθεση της Hurriyet στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο
«Αυτός είναι ο Ελληνας Χομεϊνί» ανέφερε σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος «επιδιώκει να γίνει εθνάρχης, όπως ο Μακάριος, πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κυριότερα σλόγκαν του είναι «Η επιστροφή στις χαμένες πατρίδες» και «Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για τα εθνικά ιδεώδη».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα