Μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων εξήγγειλε το υπουργείο Μεταφορών
Tην ίδρυση Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας επί της ασφάλειας των πτήσεων, το οποίο δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Tην ίδρυση Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας επί της ασφάλειας των πτήσεων, το οποίο δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, η συγκεκριμένη Αρχή θα απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και θα στελεχωθεί με άτομα που θα διαθέτουν ελευθερία δράσης καθώς και τα αναγκαία υλικά μέσα για την αμερόληπτη και ταχεία επιτέλεση του έργου τους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, τη σύσταση Σώματος Επιθεωρητών Ασφάλειας Πτήσεων, οι οποίοι θα υπόκεινται σε διαδικασία πιστοποίησης των προσόντων και των ικανοτήτων τους, όπως ισχύει και στις χώρες του εξωτερικού.
Με αυτό τον τρόπο εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με τις αρχές και τα πρότυπα που θέτει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και το κοινοτικό δίκαιο. Στόχος του νομοσχεδίου είναι επίσης η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων, αφού τα συμπεράσματα που μπορούν να αποκομιστούν από την έρευνα θα συμβάλουν ενεργά στην πρόληψη μελλοντικών ατυχημάτων, όπως δήλωσε ο κ. Βερελής.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής