Οι σχέσεις Αθηνών – Σκοπίων θα βελτιωθούν με την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, δηλώνει ο Γκ
Καταλυτικό ρόλο για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Αθήνας - Σκοπίων θα παίξει η επίλυση σύντομα του προβλήματος της ονομασίας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής συνάντησης κορυφής.
Καταλυτικό ρόλο για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Αθήνας – Σκοπίων θα παίξει η επίλυση σύντομα του προβλήματος της ονομασίας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής συνάντησης κορυφής.
«Οι σχέσεις Αθηνών – Σκοπίων είναι ανεπτυγμένες σε ανώτατο βαθμό. Το πρόβλημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί σύντομα, ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να φτάσουν στο μάξιμουμ» τόνισε ο κ. Γκεοργκιέφσκι.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Σημίτη, ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι με το θέμα της ονομασίας πρέπει να ασχοληθούν -πλέον των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ- και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών ή ακόμα και οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις απόψεις του κ. Σημίτη, οι οποίες -όπως είπε- συμβάλλουν στην επίλυση σύντομα του προβλήματος της ονομασίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.