Η Εκκλησία δεν χρειάζεται λαπάδες κληρικούς, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος
Η Εκκλησία δεν χρειάζεται κληρικούς λαπάδες, αλλά κληρικούς που θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στα Κάτω Πατήσια την Κυριακή.
Η Εκκλησία δεν χρειάζεται κληρικούς λαπάδες, αλλά κληρικούς που θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στα Κάτω Πατήσια την Κυριακή.
«Δεν μας χρειάζονται κληρικοί γραφειοκράτες, διεκπεραιωτές υποθέσεων, καθώς έχει παρέλθει η εποχή που απολαμβάναμε την ανοχή της κοινωνίας ως τέτοιοι» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Συνέχισε το κήρυγμά του αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Στην εποχή μας ακούμε συχνά ξύλινα λόγια, ο κόσμος όμως θέλει να ακούει λόγια βγαλμένα από την καρδιά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπογράμμισε ότι «σήμερα οι περιστάσεις δεν είναι τόσο ευοίωνες, γιατί απαιτούν η Εκκλησία να βγει από τα οχυρώματα και να πολεμήσει το κακό, σώμα με σώμα. Οι χάρες του Θεού ας μας κάνουν λεοντόκαρδους, συνεπείς με την αποστολή μας.»
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής