75

Το όνομα του Λουίς Φίγκο θα ακουστεί για μία ακόμη φορά το Σάββατο στις 10 το βράδυ στο «Νόου Καμπ». Μόνο που τώρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» τον Πορτογάλο άσο, αλλά χωρίς καμία διάθεση να τον «αποθεώσουν, αφού ο Φίγκο δεν αποτελεί πλέον για αυτούς παρά το μισητό αντίπαλο, ο οποίος προτίμησε τον «αιώνιο εχθρό». Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ πάντοτε είχε ένταση και πάθος, τώρα όμως για πρώτη φορά η ατμόσφαιρα είναι τόσο «καυτή».

Ο Λουίς Φίγκο επιστρέφει στο «Νόου Καμπ» και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες εβδομάδες ζουν και αναπνέουν μόνο για το ματς αυτό. Μέχρι και την περασμένη περίοδο ήταν το μεγάλο τους αστέρι. Τώρα πλέον είναι το μεγάλο αστέρι των… άλλων και το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης -πάντοτε άλλωστε οι αγώνες της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ ήταν παραδοσιακά ντέρμπι- δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο που θα παιχτεί στον αγωνιστικό χώρο.


«Δεν θα διστάσω να χαιρετήσω όλους τους πρώην συμπαίκτες μου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι και καλοί μου φίλοι» υποστήριξε ο Λουίς Φίγκο, δηλώνοντας άγνοια για το τι μπορεί να τον περιμένει στο «Νόου Καμπ».


«Ξέρω τι πρόκειται να αντιμετωπίσω, ξέρω πώς θα με περιμένουν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι διαθέσεις τους δεν θα είναι… φιλικές. Εγώ, ωστόσο, δεν αισθάνομαι σαν προδότης, αν και οι φίλαθλοι είναι αυτοί που πληρώνουν εισιτήριο και μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Και προσπαθούν να με κάνουν να αισθάνομαι ορισμένες φορές σαν… δολοφόνος. Ωστόσο, ξέρουν ότι εγώ δεν έφυγα από την Μπαρτσελόνα για τα χρήματα, αλλά απλά διότι κάποιοι στην ομάδα έδειχναν να μη με εκτιμούν. Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου και κοιμάμαι καλά τα βράδια. Είμαι απολύτως ψύχραιμος και ο στόχος μου δεν αλλάζει. Θέλω να κερδίζω πάντα με την ομάδα μου και αυτό θέλω και στο ματς του Σαββάτου».


Οσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, τα περισσότερα προβλήματα είναι στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» θα παραταχθούν χωρίς τους Όβερμαρς, Κλάιφερτ, Πετί, Ζέντεν και Γκουαρντιόλα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, και ο τεχνικός Λορέντσο Σέρα Φέρερ πρέπει να βρει τους αντικαταστάτες τους.


Για τη Ρεάλ, ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν υπολογίζει στους Σαλγκάδο και Κονσεϊσάο, οι οποίοι είναι τραυματίες, ενώ αντίθετα ξεπέρασαν τα προβλήματά τους οι Ιέρο και Κασίγιας.


Η Μπαρτσελόνα έχει και με το μέρος της την… παράδοση, αφού η Ρεάλ τα τελευταία 17 χρόνια φεύγει χωρίς νίκη από το «Νόου Καμπ», ένα γήπεδο που έχει εξελιχθεί σε «καταραμένο» για τους Μαδριλένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ