Ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Εσθονίας διαβλέπει ο Κ.Στεφανόπουλος
Με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Μαρτ Λάαρ, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Τόμας Σάβι και το δήμαρχο της πρωτεύουσας Ταλίν, Ραΐν Βογκ, συνέχισε σήμερα, Πέμπτη, τις συνομιλίες επί διμερών θεμάτων και ζητημάτων της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Εσθονία.
Με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Μαρτ Λάαρ, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Τόμας Σάβι και το δήμαρχο της πρωτεύουσας Ταλίν, Ραΐν Βογκ, συνέχισε σήμερα, Πέμπτη, τις συνομιλίες επί διμερών θεμάτων και ζητημάτων της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Εσθονία.
Ο κ. Στεφανόπουλος παρευρέθη σε οικονομικό φόρουμ Ελλήνων και Εσθονών επιχειρηματιών και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες εκατέρωθεν, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια από τους επιχειρηματίες των δύο χωρών να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε Ελλάδα και Εσθονία.
Επίσης, ο κ. Στεφανόπουλος συνέστησε στους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες να μην αναζητούν προϊόντα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, καθώς τα ελληνικά και τα εσθονικά προϊόντα είναι εξίσου καλά και ανταγωνιστικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να παρεξηγηθεί η άποψή του αυτή.
Κατά τη διάρκεια των επίσημων επαφών του, ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Εσθονίας την ανάγκη διεύρυνσης των σχέσεων Αθήνας – Ταλίν.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής