Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
γύρος δεύτερος

γύρος δεύτερος

Έναν πόλεμο προσωπικών επιθέσεων, που θα μπορούσε να αποβεί επιζήμιος και για τους δύο, έχουν κηρύξει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, Τζορτζ Ο.Μπους, λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησής τους το βράδυ της Τετάρτης.

72

Έναν πόλεμο προσωπικών επιθέσεων, που θα μπορούσε να αποβεί επιζήμιος και για τους δύο, έχουν κηρύξει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, Τζορτζ Ο.Μπους, λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησής τους το βράδυ της Τετάρτης.

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο κυβερνήτης του Τέξας έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και μάλιστα προηγείται του Αμερικανού αντιπροέδρου, οι Δημοκρατικοί έχουν εξαπολύσει μία εκστρατεία αρνητικής διαφήμισης εναντίον του Μπους, επιχειρώντας να μειώσουν το κύρος του εν όψει του δεύτερου ντιμπέιτ.


Στο δικτυακό τόπο τους προσέθεσαν τη σελίδα <a href=http://www.democrats.org/news/bushlite/bl100900.htmlBush Lite, η οποία περιέχει όλες τις λεκτικές γκάφες του κυβερνήτη του Τέξας, όπως για παράδειγμα την αδυναμία του να προφέρει σωστά το όνομα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ο Μπους δυσκολεύεται να αποφασίσει εάν ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας ονομάζεται Μιλόσεβιξ, Μιλόσοβιτς και Μιλόσεβικ(!).


Παράλληλα, στις οθόνες των Αμερικανών τηλεθεατών εμφανίστηκε ένα σποτ που δείχνει μία πόλη σκεπασμένη με νέφος «Όχι, η τηλεόρασή σας δεν έχει βλάβη. Αυτό που βλέπετε είναι η πόλη με το περισσότερο νέφος στην Αμερική: το Χιούστον του Τέξας» τονίζεται στο μήνυμα.


Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο Αλ Γκορ είναι «κατά συρροήν παραμυθάς», καθώς τείνει να παρουσιάζει ανακριβή στοιχεία για την οικονομία και να υπερβάλλει ως προς τη συμβολή του στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Οι… αναστεναγμοί του Γκορ και η εξωτερική πολιτική


Οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν, με τη βοήθεια επικοινωνιολόγων, να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες και να καλύψουν τις όποιες ελλείψεις τους.


Ο Αλ Γκορ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να αποβάλει τη συνήθεια να αναστενάζει σε ένδειξη δυσαρέσκειας τη στιγμή που μιλά ο αντίπαλός του, καθώς οι τηλεθεατές εκλαμβάνουν τη στάση αυτή ως υπεροπτική.


Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κάνει εντατικά μαθήματα… ξένων γλωσσών, αφού ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο ντιμπέιτ είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Γιουγκοσλαβία.


Πάντως, καθώς έχει αποδειχτεί ότι όταν είναι κουρασμένος μπερδεύει πιο εύκολα τη γλώσσα του, ο κυβερνήτης του Τέξας έχει εντάξει στο πρόγραμμά του αρκετές ώρες ξεκούρασης πριν από την εμφάνισή του στο γυαλί.


Οι Αμερικανοί περιμένουν τώρα με αγωνία την τηλεοπτική αναμέτρηση, προκειμένου να ανακηρύξουν -όπως φαίνεται- το «βασιλιά της κωμωδίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies