
AMD, Via ετοιμάζουν τσιπ για οικονομικούς φορητούς
Η AMD και η Via ανακοίνωσαν στο συνέδριο Via Technology Forum ότι ετοιμάζουν και σύντομα θα δώσουν στην κυκλοφορία νέους επεξεργαστές για οικονομικούς φορητούς υπολογιστές, με στόχο να ανταγωνιστούν ανάλογα συστήματα με τον Celeron της Intel.
65
Η AMD και η Via ανακοίνωσαν στο συνέδριο Via Technology Forum ότι ετοιμάζουν και σύντομα θα δώσουν στην κυκλοφορία νέους επεξεργαστές για οικονομικούς φορητούς υπολογιστές, με στόχο να ανταγωνιστούν ανάλογα συστήματα με τον Celeron της Intel.
H Via θα δώσει στην κυκλοφορία στις αρχές Οκτωβρίου τους πρώτους επεξεργαστές Cyrix III που απευθύνονται σε φορητούς. Τα τσιπ αυτά θα τρέχουν στα 500 και στα 600MHz και θα αξιοποιούν την τεχνολογία LongHau της Via, η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας μέχρι και 50%. Τα τσιπ Cyrix III θα συνδέονται με τη μητρική με Socket 370. Φορητοί με τα νέα αυτά τσιπ αναμένεται να κοστίζουν λιγότερο από 1.000 δολάρια (400.000 δραχμές), όπως μετέδωσε το PC World.
Η AMD από την πλευρά της, άρχισε ήδη να αποστέλλει σε κατασκευαστές σημειωματαρίων δείγματα του νέου της επεξεργαστή Duron σε ειδική έκδοση για φορητούς υπολογιστές, σχεδιασμένη για τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Και το τσιπ αυτό θα απευθύνεται σε οικονομικά σημειωματάρια και θα ανταγωνίζεται το φορητό τσιπ Celeron της Intel και πιθανότατα τον Crusoe της Transmeta που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σύντομα σε συστήματα της Sony αλλά και της ΙΒΜ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανάπτυξη: Ο κίνδυνος του 1% για την ελληνική οικονομία – Η αβέβαιη πορεία και τα υπαρκτά προβλήματα
- Πέθανε ο Κρεγκ Βέντερ, ο επιστήμονας που διάβασε πρώτος το ανθρώπινο γονιδίωμα
- Ρόδος: Αθώα η 19χρονη υπάλληλος που διέθεσε αλκοόλ σε ανήλικη
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η πειρατική ενέργεια του Ισραήλ κατά του Global Sumud Flotilla
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια παρά την άνοδο του πληθωρισμού



