Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Τρεις Μαλαισιανούς κρατά ομήρους η Αμπού Σαγιάφ

Τρεις Μαλαισιανούς κρατά ομήρους η Αμπού Σαγιάφ

Οι τρεις άνδρες που απήχθησαν τη Δευτέρα από τουριστικό κέντρο στη Μαλαισία έχουν μεταφερθεί στο νησί Χόλο, που αποτελεί ορμητήριο των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Αστυνομία των Φιλιππίνων. Την ίδια ώρα, οι τέσσερις Ευρωπαίοι που αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή ευχαρίστησαν την κυβέρνηση της Λιβύης για την καταβολή λύτρων στους αντάρτες.<P

31

Οι τρεις άνδρες που απήχθησαν τη Δευτέρα από τουριστικό κέντρο στη Μαλαισία έχουν μεταφερθεί στο νησί Χόλο, που αποτελεί ορμητήριο των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Αστυνομία των Φιλιππίνων. Την ίδια ώρα, οι τέσσερις Ευρωπαίοι που αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή ευχαρίστησαν την κυβέρνηση της Λιβύης για την καταβολή λύτρων στους αντάρτες.

«Πιστεύω ότι έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Αυτοί έσωσαν τη ζωή μας. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έφυγα από αυτή την κόλαση και λυπάμαι για όσους έμειναν πίσω» δήλωσε τη Δευτέρα ο Φινλανδός Ρίστο Βαχάνεν, κατά την άφιξή του στην Τρίπολη. Πιστεύεται ότι η Λιβύη κατέβαλε εκατομμύρια δολάρια στους αντάρτες της Αμπού Σαγιάφ, προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι.


Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καντάφι ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις Ευρωπαίοι, οι οποίοι έφτασαν στη Λιβύη από τις Φιλιππίνες, πρόκειται να αναχωρήσουν την Τρίτη για τις πατρίδες τους.


Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο χρήσης βίας για την απελευθέρωση των τριών Μαλαισιανών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ.


«Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει μια και καλή. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την απελευθέρωση των ομήρων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της προεδρίας των Φιλιππίνων, Ρονάλτο Ζαμόρα.


Ο Ζαμόρα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ. Για το λόγο αυτό, τέσσερα πολεμικά πλοία και δύο αποβατικά σκάφη βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής σε ναύσταθμο κοντά στην πόλη Ζαμποάνγκα. Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα πλοία πρόκειται να μεταβούν στο νησί Χόλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies