
Η προστασία του περιβάλλοντος φέρνει κοντά Ελλάδα και ΠΓΔΜ
Μνημόνιο συνεργασίας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη υπογράφτηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), προκειμένου οι δύο χώρες να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον τους με όσα μέσα και τεχνογνωσία διαθέτουν.
25
Μνημόνιο συνεργασίας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη υπογράφτηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), προκειμένου οι δύο χώρες να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον τους με όσα μέσα και τεχνογνωσία διαθέτουν.
Η υπογραφή του μνημονίου έγινε μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, Ηλία Ευθυμιόπουλου, και του υπουργού Περιβάλλοντος της γείτονος χώρας, κ. Ποπόβσκι, και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Περιβάλλοντος Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Στόχος του μνημονίου είναι να διασφαλιστεί σε σημαντικό βαθμό η διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ειδικότερα, μελετήθηκαν η προστασία και η ορθολογική διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων, με εκτενή συζήτηση για το σοβαρό θέμα της προστασίας του Αξιού και της λίμνης Δοϊράνης από τη ρύπανση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία ο Δαλαμάγκας – Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας
- Χημικές αναλύσεις σε σκελετούς Αφρικανών αποκαλύπτουν τα μακριά πλοκάμια του δουλεμπορίου
- Ολλανδία: Σύγκρουση τραμ στη γέφυρα Erasmus στο Ρότερνταμ – 15 τραυματίες
- Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο το DNA από τα νύχια του θύματος για τον εντοπισμό του δράστη
- Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ για την Πολεοδομία Ρόδου – Παρατυπίες, καθυστερήσεις και πιθανές ποινικές ευθύνες
- Τσιμίκας: «Ανυπομονούσα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ – Να πετύχουμε τους στόχους μας» (vid)

