
Η Βαγδάτη ισχυρίζεται ότι έπληξε δυτικό αεροσκάφος
Η κυβέρνηση της Βαγδάτης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έπληξε ένα δυτικό αεροσκάφος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει, εάν αυτό καταρρίφθηκε ή απλώς υπέστη ζημιές. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε βομβαρδισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν τρεις Ιρακινοί πολίτες.
62
Η κυβέρνηση της Βαγδάτης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έπληξε ένα δυτικό αεροσκάφος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει, εάν αυτό καταρρίφθηκε ή απλώς υπέστη ζημιές. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε βομβαρδισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν τρεις Ιρακινοί πολίτες.
Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ιράκ, οι δηλώσεις του οποίου δημοσιεύονται σήμερα στις ιρακινές εφημερίδες, ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην επαρχία Μουτάνα, νότια της Βαγδάτης.
Η ιρακινή αεράμυνα -προσέθεσε- ανάγκασε τα αμερικανικά και τα βρετανικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν επίθεση στη νότια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων να επιστρέψουν στις βάσεις τους στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. Κατά την επιχείρηση αυτή υποστήριξε ότι επλήγη ένα από αυτά.
Στη διάρκεια των βομβαρδισμών τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί, και καταστράφηκαν αρκετά σπίτια.
Σχολιάζοντας το ιρακινό ανακοινωθέν, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου απέφυγε να διευκρινίσει εάν πράγματι επλήγη ένα αεροσκάφος των συμμαχικών δυνάμεων. Ο ίδιος αρκέστηκε να δηλώσει ότι όλα τα αεροπλάνα επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους και ότι η συνήθης διενέργεια του ελέγχου για τυχόν ζημιές βρίσκεται σε εξέλιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Περιστέρι: Εξιχνιάστηκε κλοπή 11.000 ευρώ από εταιρικό όχημα – Ο ρόλος του υπαλλήλου
- Άνα Μεντιέτα: Η γυναίκα που χάραξε το σώμα της στη «Μητέρα Γη»
- Ο Λάρκιν εξήγησε γιατί άφησε την Εφές για λογαριασμό της Φενέρ: «Δεν είχε να κάνει με χρήματα…»
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί – Μήνυμα από το 112
- Νεμέα: Εμπρηστική επίθεση με βενζίνη σε καφετέρια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ναυάγιο πλοίου με 116 επιβάτες στα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας
