34

Mετά τις εκατέρωθεν κατηγορίες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία και την αποτυχημένη προσπάθεια του Αμερικανού διαμεσολαβητή Ντένις Ρος, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους.

Για την ακρίβεια, έχουμε τελειώσει με την έκθεση των προτάσεών μας. Εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να εξετάσουμε (κάποιες) ιδέες και περιμένουμε δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η κυβέρνησή του δεν προτίθεται να προχωρήσει ούτε ένα βήμα από τις θέσεις της. Ταυτόχρονα επισήμανε: Το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά και μέσα σε μερικές εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν υπάρχει ή όχι αποδοχή και ευελιξία.


Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε απορημένος για τη στάση του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επικεντρωθούν στην ειρηνευτική διαδικασία αντί να επιδίδονται σε αιτιάσεις. Δεν νομίζω ότι ο λαός ενδιαφέρεται για το ποιος φταίει τόνισε, επιστρέφοντας στον Μπαράκ το μπαλάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters