Το ΧΑΑ αναμένεται να προσελκύσει τους ξένους επενδυτές
Η αναπροσαρμογή του χρηματιστηριακού δείκτη της Morgan Stanley Capital International (ΜSCI), ο οποίος θα περιλαμβάνει 45 μετοχές, αναμένεται να oδηγήσει σε αύξηση τις τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι το τέλος του έτους.
59
Η αναπροσαρμογή του χρηματιστηριακού δείκτη της Morgan Stanley Capital International (ΜSCI), ο οποίος θα περιλαμβάνει 45 μετοχές, αναμένεται να oδηγήσει σε αύξηση τις τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι το τέλος του έτους.
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αλλαγή αυτή θα αποτελέσει, ειδικά από τις αρχές του επόμενου έτους, πόλο έλξης των ξένων επενδυτών, καθώς το ΧΑΑ θα αποκτήσει νέα δυναμική υποβοηθούμενο και από την επερχόμενη μείωση των επιτοκίων. Η αναπροσαρμογή του δείκτη θα ωφελήσει κατά κύριο λόγο τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης (οι 33 από τις 45 μετοχές του δείκτη διαθέτουν κεφάλαια μικρότερα των 375 δισ. δρχ.).
Εν τω μεταξύ, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων με στόχους τη διαφάνεια και την ενίσχυση της ρευστότητας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω

