Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Σύντομο διάλειμμα από τον καύσωνα –  Αλλα δύο θύματα της ζέστης

Σύντομο διάλειμμα από τον καύσωνα – Αλλα δύο θύματα της ζέστης

Ο άνεμος που έχει αρχίσει να φυσά από χθες στα βόρεια της χώρας θα φέρει μια ανάσα δροσιάς σήμερα, Παρασκευή, και στην Αθήνα, ρίχνοντας προσωρινά τη θερμοκρασία στους 38 βαθμούς. Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα και έως την Πέμπτη ο υδράργυρος θα επιστρέψει... δριμύτερος, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Ο άνεμος που έχει αρχίσει να φυσά από χθες στα βόρεια της χώρας θα φέρει μια ανάσα δροσιάς σήμερα, Παρασκευή, και στην Αθήνα, ρίχνοντας προσωρινά τη θερμοκρασία στους 38 βαθμούς. Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα και έως την Πέμπτη ο υδράργυρος θα επιστρέψει… δριμύτερος, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας το θερμόμετρο χθες, Πέμπτη, άγγιξε τους 44 βαθμούς. Η κατανάλωση του ρεύματος έφτασε σε νέα τιμή- ρεκόρ, αγγίζοντας τα 8.600MW. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώνονταν διαρκώς διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών μηχανημάτων, αλλά και των βλαβών που προκάλεσαν στο δίκτυο της ΔΕΗ οι μεγάλες θερμοκρασίες.


Οι τεχνικοί της ΔΕΗ προειδοποιούν και σήμερα το κοινό να αποφεύγει την ταυτόχρονη χρήση πολλών ηλεκτρικών συσκευών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του δικτύου.


Δύο ακόμη θάνατοι από τον καύσωνα


Στους τέσσερις έχουν φτάσει τα θύματα του καύσωνα. Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ο 87χρονος Νίκος Ζαμπέτης από τη Νίκαια αισθάνθηκε ζάλη και έχασε τις αισθήσεις του. Οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο Τζάνειο, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η καρδιά του δεν άντεξε τη ζέστη.


Νεκρός βρέθηκε, επίσης, σε οικόπεδο στα Μελίσσια ένας 56χρονος οικοδόμος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο θάνατός του οφείλεται σε θερμοπληξία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
Cookies