Τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η άπνοια που επικρατεί καθιστά αφόρητη τη ζέστη.
Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.
Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία, οι τοπικοί φορείς και το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών έχουν παραχωρηθεί κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών.
Οι ειδικοί συνιστούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ντύνονται ελαφρά, να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς και να αποφεύγουν τα βαριά γεύματα.
Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ, οπότε αναμένεται να φυσήξει βόρειος άνεμος.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).