Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η κρίση στην Εκκλησία της Κύπρου

Συνεχίζεται η κρίση στην Εκκλησία της Κύπρου

Σε κίνητρο αντεκδίκησης απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τις κατηγορίες που εκτόξευσε κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

43

Σε κίνητρο αντεκδίκησης απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τις κατηγορίες που εκτόξευσε κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Mετά το τέλος του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που έγινε στη Λευκωσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 2000 χρόνια χριστιανισμού, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι ο Αθανάσιος κατήγγειλε τον αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη για κάποιες παράνομες πράξεις και ο αρχιμανδρίτης για να τον εκδικηθεί έγραψε στον κομμωτή στη Θεσσαλονίκη για να εκτοξεύσει τις κατηγορίες εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον κομμωτή να παρουσιαστεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου για να ανακριθεί. Πολλές φορές προσέθεσε ο αρχιεπίσκοπος πίσω από ανθρώπους που εκτοξεύουν τέτοιες κατηγορίες, κρύβονται άλλοι, ενώ επανέλαβε ότι οι κατηγορίες του κομμωτή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αν πρώτα δεν διαπιστωθεί ότι το ποιόν του είναι καθαρό.


Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δε θέλησε να σχολιάσει το θέμα των καταγγελιών εναντίον του, παραπέμποντας στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου.


Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας πληροφορίες που τον φέρουν να βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μιλήσει δημοσίως, τονίζοντας πως ό,τι έχει να πει θα το πει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024