Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η δημοσίευση, από την εφημερίδα Radikal, φωτογραφιών που δείχνουν αστυνομικούς να βασανίζουν κρατουμένους.
Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πρόβαλε τις ίδιες φωτογραφίες και βίντεο από βασανισμούς που σημειώθηκαν, όπως διευκρινίστηκε, την περίοδο 1990-92 στην αστυνομική διεύθυνση, στη συνοικία Πέρα της Κωνσταντινούπολης.
Η αποκαλύψεις προκάλεσαν έναν νέο κύκλο καταγγελιών και συζητήσεων για το εκτεταμένο φαινόμενο του βασανισμού των κρατουμένων στην Τουρκία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις πριν από δύο ημέρες η κοινοβουλευτική επιτροπή της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, η οποία ερευνά τις περιπτώσεις βασανιστηρίων από 1998, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ δύο ογκώδεις εκθέσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Οι εκθέσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, αλλά είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση αυτή.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.