Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο Παπανδρέου για τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου
Την οργή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, για το θέμα της δημιουργίας ομάδας εργασίας διπλωματών και στρατιωτικών, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των ελληνοτουρκικών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Εξωτερικών έχει ζητήσει για το θέμα την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
38
Την οργή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, για το θέμα της δημιουργίας ομάδας εργασίας διπλωματών και στρατιωτικών, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των ελληνοτουρκικών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Εξωτερικών έχει ζητήσει για το θέμα την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αν και ο Α.Τσοχατζόπουλος έσπευσε ο ίδιος να κλείσει το θέμα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαμάχη, οι δηλώσεις του αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει διαφορά προσέγγισης μεταξύ των δύο υπουργείων στο χειρισμό των προβλημάτων με την Τουρκία. Ακόμη περισσότερο, ο υπουργός Αμυνας είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία επιτροπή και, αναφερόμενος σε στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, είχε πει ότι δεν σχολιάζει τι λέει ο οποιοσδήποτε.
Οπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, οι δηλώσεις Τσοχατζόπουλου ήλθαν σε κακή στιγμή, καθώς σχεδόν συνέπεσαν με τη συμφωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στη Φλωρεντία για την ενίσχυση των Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης.
Επιπλέον, η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας από εκπροσώπους των δύο υπουργείων συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Α.Τσοχατζόπουλος δεν είχε εκφράσει αντίθετη άποψη.
Ο Γ.Παπανδρέου πριν αναχωρήσει για τη Βοστόνη, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαριστεί αμέσως η κατάσταση. Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να κινείται στη βάση της συμφωνηθείσας γραμμής στο Μέγαρο Μαξίμου, και στο άμεσο μέλλον θα ζητηθεί από το υπουργείο Αμυνας να ορίσει τους δικούς του εκπροσώπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Το «τεστ των 90 ημερών» μπορεί να προβλέψει κάθε πρόβλημα στη σχέση
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442