Η Αιθιοπία δέχεται να προσέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ερυθραία
Η Αιθιοπία συμφώνησε να επαναλάβει την ερχόμενη εβδομάδα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ερυθραία, προκειμένου να τερματιστεί ο μεταξύ τους διετής συνοριακός πόλεμος, όπως μεταδίδει την Παρασκευή το BBC.
Η Αιθιοπία συμφώνησε να επαναλάβει την ερχόμενη εβδομάδα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ερυθραία, προκειμένου να τερματιστεί ο μεταξύ τους διετής συνοριακός πόλεμος, όπως μεταδίδει την Παρασκευή το BBC.
Η αποδοχή της Αιθιοπίας ανακοινώθηκε από την Αλγερία, ο πρόεδρος της οποίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα μεσολαβεί μεταξύ των δύο χωρών, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Αφρικανικής Ενότητας (OAU).
Η Eρυθραία είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από δύο διαφιλονικούμενες ακριτικές περιοχές. Σύμφωνα με το BBC, την Παρασκευή το απόγευμα, το πεζικό της Αιθιοπίας είχε διεισδύσει στην ενδοχώρα της Ερυθραίας, η οποία παραδέχτηκε ότι έχασε τον έλεγχο τριών ακόμη πόλεων.
Πάντως, οι αξιωματούχοι της Ερυθραίας επιμένουν ότι η πολεμική ατζέντα της Αιθιοπίας υπερβαίνει την ανάκτηση του ελέγχου των ακριτικών περιοχών και προειδοποιούν ότι, εάν συνεχιστεί η εισβολή των αιθιοπικών στρατευμάτων, θα αμυνθούν.
Από την άλλη πλευρά, η νικήτρια Αιθιοπία υποστηρίζει ότι οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν μέχρις ότου αποδυναμωθούν τα στρατεύματα του αντιπάλου.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.