Μικρές υλικές ζημιές από δύο ασθενείς σεισμούς στην Ν.Τουρκία – Φόβοι για σεισμό στην Αγκυρα
Μικρές υλικές ζημιές και ο ελαφρύς τραυματισμός ενός μικρού αγοριού είναι ο απολογισμός των δύο ασθενών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην ανατολική Τουρκία.
Μικρές υλικές ζημιές και ο ελαφρύς τραυματισμός ενός μικρού αγοριού είναι ο απολογισμός των δύο ασθενών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην ανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα το Αστεροσκοπείο του Καντιλί, στην Κωνσταντινούπολη, η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 2:10 π.μ. στην επαρχία Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας, που απέχει 600χμ. από την Αγκυρα και μία ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερη δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Οι σεισμοί προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της επαρχιακής πόλης Ποτουργκέ, όπου την Κυριακή είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Φόβοι για νέο σεισμό
Ομάδα επιστημόνων από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρωτεύουσα της Τουρκίας θα γνωρίσει έναν τουλάχιστον ισχυρό σεισμό μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ύστερα από τη μελέτη της σεισμικής προϊστορίας της περιοχής, τα τελευταία 500 χρόνια, και τη στατιστική ανάλυση της πιθανότητας εμφάνισης σεισμικής δραστηριότητας.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών